
domingo, 23 de agosto de 2009
Observació Solar a la Campus Party 09

domingo, 5 de julio de 2009
Periheli i afeli - APOD

Com a recompensa ha esta escollida i publicada al APOD de la NASA - Astronomy Picture od the Day. Felicitats Enrique!!
APOD en català
APOD de la NASA
jueves, 2 de julio de 2009
Ulysses - sonda apagada 20090630

Notícia de sondasespaciales [enllaç]
Informe de la sonda Ulysses de sondasespaciales [enllaç]
Noticia original ESA [enllaç]
Web oficial ESA [enllaç] i NASA [enllaç]
domingo, 7 de junio de 2009
Comença el cicle 24?
Després de quasi 2 anys amb el Sol a mínima activiat, per fí tenim les primeres mostres de reactivament. La taca solar AR11019 ha sortit en latituds altes i per tant no és un remanent del cilcle 23 (haurien de sortir en latituds baixes més pròximes a l'equador solar). Així doncs, després d'un cicle 23 amb un mínim d'activitat més llarg i profund de l'esperat, comencem a observar un Sol més actiu.
Parhelio.com - imatges
Solar Monitor AR11019
Los Viageros Estelares - blog
miércoles, 11 de febrero de 2009
ANY INTERNACIONAL DE L'ASTRONOMIA - el Sol

Aquest mes a la web oficial en castellà de l'Any Internacional de l'Astronomia, presenten el SOL com a "Tema del Mes". [enllaç] Aquest cop ens presenten un video on Manuel Collados (IAC) va desgranant el Sol i tots els fascinants fenòmens associats, molt recomanable [enllaç]. Tenim també un reportatge "El Sol, una deconstrucción" de José Carlos del Toro (IAA) i José Luís Ballester (Universidad de las Islas Baleares). Per acabar tenim dos articles prou interessants. El primer "El interior de las manchas solares" de Luis Bellot - Instituto de Astrofísica de Andalucía (IAA-CSIC). I el segon "La corona solar" de J.L. Ballester (Universidad de las Islas Baleares).
Que disfruteu del Sol.
Que disfruteu del Sol.

miércoles, 21 de enero de 2009
Eclipsis de Fotografia.
Bé, ja fa temps que tenim un Sol amb una activitat mínima, així que presentem un enllaç molt gratificant. Es tracta de les fotografies d'un enginier mecànic de la República Xeca, Miloslav Druckmüller, [enllaç] on podreu veure quasi 30 anys d'eclipsis totals amb unes fotografies extraordinàries. També recomano la seva web amb fotografies astronòmiques, sobretot la dels cometes [enllaç].
Suscribirse a:
Entradas (Atom)